Otok Korcula
naslovna | kontakt |
Get the Flash Player to see this player.
 
  Otok Korčula
Osnovne informacije o odredištima; grad Korčula, Vela Luka, Blato...
  Smještaj
Veliki izbor apartmana, soba i kuća za odmor na Korčuli
  Usluge
Iznajmljivanje automobila i brodova, izleti i transferi
  Aktivni odmor
Sportovi na moru, ronjenje, paintball, rafting...
 
Natrag na kategoriju:
Svjetionici
 
 
Mediterano d.o.o.
Putnička agencija

Obala 3, bb
20270 Vela Luka
otok Korčula
id kod: HR-AB-20-090011792

Tel/ Fax +385 20 813 832
 

 

Svjetionik Palagruža


OTOK PALAGRUŽA

Svjetionik Palagruža izgrađen je 1875. godine na istoimenom otoku smještenom skoro u središtu Jadranskog mora, na pola puta između hrvatske i talijanske obale. To je najudaljeniji hrvatski otok iznimne ljepote i bogate povijesti. Dug je 1400, širok 300 i visok 90 metara, te predstavlja najveći otok Palagruškog arhipelaga. Zgrada svjetionika nalazi se na sredini otoka na visini od 90 m pa ovaj objekt nije preporučljiv za odmor osobama starije dobi ili lošijeg zdravstvenog stanja. U njemu tijekom cijele godine stalno u smjenama žive po dva svjetioničara

  

Fotogalerija Palagruža »


Na otoku Palagruža Velika nalazi se i arheološko nalazište, a pronalasci su dokazali da je upravo Palagruža bila otok grčkog junaka Diomeda. Otok je prirodni rezervat s biljnim i životinjskim endemskim vrstama. Uz naknadu je moguće sa svjetioničarima dogovoriti zanimljive obilaske glavnoga otoka i njegovih živopisnih klisura i litica, te ostalih otočića i hridi u palagruškome arhipelagu. Ili pak odlazak na vađenje ribarskih mreža u rano ujutro, što predstavlja jedinstven doživljaj.

  

 

Kapacitet svjetionika na Palagruži
2 x 4-krevetna apartmana, objekt sa svjetioničarima.

Apartman A1.. * * *
cca.50 m2,jedna dvokrevetna soba (12 m2), dnevni boravak
s dva kauča (14 m2), kuhinja (13 m2), tuš-WC (3,5 m2).

Apartman A2.. * * *
cca. 48 m2, dvije dvokrevetne sobe (17 i 10 m2),
kuhinja (13 m2), tuš-WC (3,5 m2).


PLAŽE NA PALAGRUŽI
Palagruža
ima dvije prekrasne plaže, obje su šljunčane i primjerene za kupanje djece zbog plitkog mora i sitnog šljunka u plićaku. Za kretanje po Palagruži uređena su dva puteljka, od kojih jedan vodi do Stare Vlake (Maloga Žala), uvale na sjevernoj strani otoka, a drugi do Velog Žala ili "Južnog zlata", jedne od najljepših plaža na Jadranu, koja se nalazi na južnoj obali Velike Palagruže.

  


TRANSFER

Transfer do svjetionika organiziran je iz Vele Luke ili iz grada Korčule na otoku Korčuli. Povratni transfer se posebno naplaćuje i traje oko dva i pol sata. Polazak je iz Vele Luke ili korčulanske ACI marine. S obzirom na to da se Palagruža nalazi se na otvorenom moru važno je pridržavati se vremena za transfer, a to je 06.30 ujutro. Molimo da na vrijeme kupite namirnice kako bi se isplovilo u dogovoreno vrijeme. Sam transfer vrlo je zanimljiv, jer brod vozi kroz Lastovski kanal, pa uz brojne hridi i otočiće blizu Sušca gdje ponekad kratko i pristane radi opskrbe svjetioničara toga otoka, te onda do Palagruže. Osobama kojima škodi more preporučujemo na vrijeme koristiti sredstva protiv mučnine.


OPSKRBA NAMIRNICAMA
Zbog udaljenosti od civilizacije nema nikakve mogućnosti opskrbe. Prije transfera savjetujemo da u korčulanskim trgovinama kupite sve što je potrebno za vaš boravak. Moguć je dogovor sa svjetioničarima o pripremi glavnih obroka za goste, uključujući i nabavku svježe ribe koju sami love ili otkupljuju od ribara u prolazu.

  


Cjenik najma apartmana na Palagruži

A1
Apartman / Cijena *
Sezona 699
Predsezona, Posezona 599
Van sezone 399 

A2 
Cjenik za sezonu 2009
Apartman / Cijena *
Sezona 699
Predsezona, Posezona 599
Van sezone 399
 

NAPOMENA:
* 7 noćenja
GLAVNA SEZONA: 04.07. - 29.08.
PREDSEZONA I POSEZONA: 30.05. - 04.07. 29.08. - 19.09
VAN SEZONE: do 30.05. od 19.09.
Cijene ne uključuju boravišnu pristojbu.
U predsezoni, posezoni i glavnoj sezoni najam apartmana samo tjedno, subota-subota.
Van sezone apartmani se mogu iznajmiti za minimum 3 dana.