Otok Korcula
naslovna |
Get the Flash Player to see this player.
 
  Otok Korčula
Osnovne informacije o odredištima; grad Korčula, Vela Luka, Blato...
  Smještaj
Veliki izbor apartmana, soba i kuća za odmor na Korčuli
  Usluge
Iznajmljivanje automobila i brodova, izleti i transferi
  Aktivni odmor
Sportovi na moru, ronjenje, paintball, rafting...
 
Natrag na kategoriju:
Vela Luka
 
 
Mediterano d.o.o.
Putnička agencija

Obala 3, bb
20270 Vela Luka
otok Korčula
id kod: HR-AB-20-090011792

Tel/ Fax +385 20 813 832
 

 

Uvala Gradina

Gradina je uvala smještena na zapadnom dijelu otoka Koručule, od Vele Luke udaljena oko 5 km. Prvi spomen mjesta zabilježen je u 15. st., a arheološki ostatci svjedoče o ilirskim nastambama - gradinama.  Gradina je danas malo naselje vikend kuća. Naselje u kojem možete nesmetano uživati u moru, suncu i šetnjama po okolici obrasloj mediteranskom vegetacijom.


Iako prostrana, Gradina je zastićena od većine vjetrova. Okrenuta je prema zapadu, pa u ljetna popodneva možete uživati u blagom povjetarcu maestrala i prekrasnom zalasku sunca. Sa južne i jugozapadne strane štiti je otočić Gubeša i poluotok Glavica Sv. Ivana, a idealna je kao sidrište za male brodove gaza do 4m.

Kuće za najam iz naše ponude, udaljene od mora svega 10 do 100 metara imaju privatne mostove za privez brodica. More je plitko, a na nekim mjestima je pijesak što je iznimno pogodno za kupanje djece. Ostatak plaže je stjenovit, šljunčan ili popločan. 

Više informacija o kućama i apartmanima za najam u Gradini, molimo da pogledate na sljedećem linku:

Ragata sv. Ivana
Velolučka "Ragata sv. Ivana" datira iz oko polovine XIX stoljeća. Održava se na dan 24. lipnja kada se svetkuje sv. Ivan.
Vjerska svetkovina u crkvici svetog Ivana tijekom godina pretvorila u pučku feštu i postala omiljeno izletište Velolučana u XIX st. Za prijevoz do Gradine Velolučani su se koristili barkama koje su pokretali veslajući. Na sam dan sv. Ivana (24. lipnja) održavala se Sveta misa te se vršio blagoslov trava i brodica (baraka). Početak ragate možemo smatrati spontano natjecanje u veslanju natrag do Vele Luke između plovila koja su tog dana stigla u Gradinu. 1994-te godine ragata je obnovljena, a održava se svake godine na dan Sv.Ivana 24.06.

U blizini uvale Gradina se nalaze nalaze otočići Gubeša, Kamenjak i Ošjak sa prekrasnim nudističkim plažama.
Postoji mogućnost iznajmljivanja čamaca do tih otočiča.

Poželite li zabavu ili izlazak, uputite se u 5 km udaljenu Vela Luku u čijim se konobama i restoranima možete zabaviti do jutra, a tijekom ljeta uživajte u događanjima u sklopu "Lučkog lita".